Sunday, April 10, 2011

Pink untuk perempuan gedik



Assalamualaikum...

- cantik nyerr warna pink -


Maybe  some of you akan cakap:
"what the cat budak neyh cakap pink untuk budak gedik?im not gedik okey!i juz minat pink!"
"kenape orang minat pink dikatekan gedik?Saya minat pink,tapi saya xgedik p0n?"
"aq setuju 100% yang pink untuk perempuan gedik!haha...."
"kenapa gedik slalu dikaitkan dengan pink and sebaliknya?=.="

Aq xcakap yang pink untuk perempuan gedik.Tapi ramai yang cakap gedik untuk perempuan yang suka pink dan pink sangat sesuai dengan perempuan gedik dan sebagainye..--.--"

Tak paham lagi?Okey2..Aq terangkan satu persatu.Warna pink ini selalu dikaitkan dengan perempuan.Warna pink ini juga dikatakan sebagai warna "eewww~~" bagi sesetengah manusia yang amat tidak meminati warna pink.Tahukan korang yang setiap warna menyimpan seribu makna yang secara tidak langsung menterjemahkan perasaan atau jiwa seseorang?Sebagai contoh,warna pink:-

Kajian ada mengatakan,mereka yang meminati warna pink mempunyai personaliti yang posifit dan negatif iaitu:-
 - Positif: Seorang tegas dan jujur.Anda juga suka menolong orang serta begitu teliti dalam semua perkara.
 - Negatif: Tidak suka dibantah dan suka mendesak bagi memenuhi kehendak.


So,setiap orang tak layak nak judge seseorang tu melalui warna yang mereka minat.Kalau perempuan minat pink,xsemestinya mereka itu gedikzs okey.Pink kan terbahagi kepada dua jenis warna iaitu hot pink dan soft pink . Pink lembut sangat sesuai dikaitkan dengan perempuan yang mempunyai perwatakan yang sopan,ayu dan menawan seperti saya.xnak caye la tuh!=.="
Hot pink pula sangat sesuai dikaitkan dengan gurl yang mempunyai perwatakan yang berani and percaya pada diri sendiri (senang kata,bajet bagus.hehe..)-->gurau je.. ^.^
- Soft pink -


- Hot pink -





The moral of da story is,xsemestinya gurl yang minat pink itu gedik dan tak semestinya gedik itu untuk gurl yang minat pink.Okey..Aq taw korang tak paham..-___-'

19 comments:

m!3yr4h_LolLy said...

wah ! gojes2...

buDAK keCIK said...

owh, pink adelah sebahagian drpd hidup ak. tp ak x gedik asenya.:)

faizal hashim said...

paham2..walaupon aku kaum adam..huhu

SyafiqahSyaza(SweetSyaza) said...

*pheww,sibek bilik tdo softpink..

Lya Dania said...

kawan2:pink cantik kan? ^.^
Faizal:bagos!hehe... :)

fiq. said...

perghh, hot pink tu, tak tido aku dibuatnye..
phewwww

♥ qyla ♥ said...

cantek sebenarnye =)
saya tak minat pink tapi banyak jugak brg colour pink , even my blog pun . hehe ^^

♥ qyla ♥ said...

cantek sebenarnye =)
saya tak minat pink tapi banyak jugak brg colour pink , even my blog pun . hehe ^^

AkuMuzikFilem said...

saya laki yang suka kaler pink. kool ape

Lya Dania said...

fiq:hehe...
qyla:blog awk mmg cntk ngan kaler pink tu.. :)

Lya Dania said...

AMF:memang co0l!bkn senang nak tngok laky minat pink..hihi...

♥c!k Ann♥ said...

betol2~~!!!

Lya Dania said...

^.^

Mohd Ridhuan said...

pink....
warna kegemaran perempuan la...
xsemuanye gedik la...
ehhehhehe

Lya Dania said...

yup!xsemuanya gdikz.kita xley judge orng tu berdsrkn minat kaler dye.. :)

NisaAdnan said...

walaweyyy cun abes color pink ^^
suke suke :)

Lya Dania said...

nisaAdnan:sye pon ske jugak.. :)

Aida Omar said...

mcm tu blog saya gedik la sebab warne pink..hik3

Lya Dania said...

Aida omar:Haha..xpe2..blog awk je yg gedik.awk xgedik pon..hihi...