Wednesday, April 13, 2011

goreng ayam pakai helmet =.=

Assalamualaikum...

Huh!hari neyh baru dapat on9 balik.Semalam xboleh coz internet buat masalah.Langsung xley bukak tenet.Sabar je la.Mungkin sebab semalam hujan+panas+guruh=sakit.Yup,semalam cuaca tak sihat,sebab tu internet pon xsihat kot.Alhamdulillah,ary nie tenet dah sihat kembali,berkat doa aq kot..Haha..

Aq ada satu citer hot la(yke hot?-.-).Minggu lepas an,aq pergi kursus jahitan sulaman memandangkan aq tak buat pape kat umah.Biasa la,budak menganggur macam aq neyh,duk umah juz makan,minum,tido mandi,and bina lemak.Gilerr bowink duk umah.Nak keje mak tak bagi.Nak kuar jenjalan pon mak tak bagi.Huh!(mak kata anak dara xelok duk merayau at bandar.Takut buat benda2 tak patut n buang masa).-.-
- sulaman tangan -
Disebabkan bowink yang teramat tahap nak mati,my mom pon suggest la i pergi kursus jahitan sulaman tangan.Aq datang kat situ with my mom n sis.Waktu datang situ,macam biasa la,nampax banyak makcik2 je.Yang muda juz aq and akak aq.So,makcik2 2 duk asyik puji kteorang je..

"Bagusnye korang datang sini.Carik ilmu menjahit.Nanti kalau da kahwin,senang..",kata makcik A
"Anak dara skunk ny susah yang nak jumpa macam korang nie.Rajin datang kursus2 macam nie.Anak makcik,haram xnak ikut.Penat makcik pujuk.."kata makcik B pulak.

Haha..Memang asyik kena puji je la kiteorang.Tapi my mom buat onar tiba2...

"Eleh,dah kena paksa baru dyeorang nak pegi.Sudah la xpandai masak.."

Pergh,sampai aty kan mak cakap macam 2.Dia kata kteorang xpandai masak?Padahal aq la yang jadi bibik tiap2 ary masak kat umah.Bagi membela diri yang xbersalah,dengan berani nye aq menjawab:

"Mak,orang pandai je memasak kat umah.Mak jelez an sebab masakan orang lagi sedap dari mak kan?"

Nah!Amik kw!Haha..Aq kenakan mak aq balik.Makcik2 kat situ da gelak2 dengar aq cakap macam tu.

p/s:Aq bukan berniat nak kurang ajar dengan mak aq taw!Tapi aq ngan mak aq memang da macam kawan pon ada.Suka lawan cakap.Masing-masing nak menang.Haha...

Pastu,ada sorang makcik nie menyampuk...

"Bagus la anak dara kaw nie.Pandai menjahit and memasak.Anak aq berganda-ganda lagi teruk.Kaw tau tak,ary tu aq gelak terguling-guling tengok anak aq memasak."

"Apasal sampai guling-guling?Cer citer Cer Citer...",sampik makcik H.

Waktu tu,suasana sangat senyap.Menumpukan perhatian kat cerita makcik 2.Sulaman kain kat tangan berhenti seketika.Pastu,makcik tu sambung lagi.
- Giler semangat makcik tu bercerite -

"Aq suruh anak dara aq goreng ayam,pastu dia pergi kat luar rumah.Aq pon tak paham apasal.Then aq sambung la potong sayur.Then dye kata,mummy,duk jauh2 sikit.Akak nak goreng ayam nie.Korang taw x apa dye buat?Rupenye dye pergi kat luar rumah amik helmet.Dye p pakai helmet then goreng ayam.Dia duk satu meter dari kuali 2,then campak ayam tu.Abiz terpercik-percik minyak."

Hahahahaha.kiteorang yang dengar cite makcik 2 ketawe giler-giler r.Aq lak ketawa sampai kuar air mati.Gilerr lawak citer makcik 2...

SELINGAN:-

Aq: Ish..ish..ish..apa nak jadi ngan anak dara zaman sekarang.Memasak pon tak taw(geleng-geleng pale)


Pengomen A: Eh,kaw bukan diketegerikan sebagai ank dara zaman sekarang ke?=.="


Aq: Ha!erk..maybe..Tapi aq len..


Pengomen A: Ap yang lain?=.=


Aq: Erk,entah la...

-->so,da moral of da story,korang yang anak2 dara nie kan,blajar la memasak.Kadang2,mak korang sendiri pon xley caye tw!Nanty dyeorang cite yang kw xpandai masak.Elok2 ada orang nak masuk meminag korang,terus tak jadi.Kan haru jadinye.Pikir2 kan la (peringatan untuk diri aq jugak)^.^

21 comments:

not irene said...

ada ada je kau ni dik. bagusla belajar menjahit.

hawiz said...

hehe..pandainyer dier...hik3..blaja2

Lya Dania said...

not irene:hehehe..(malu neyh)
hawiz:ok2..sye sdng blaja la neyh..blaja dlm keterpksaan..T_T

bukan photographer said...

aku pernah tgk orang goreng sambil melompat2...
goreng gitar...

Lya Dania said...

bukan photographer:goreng gitar? =.="

Nonie said...

ade plak guna helmet.hahaha


waa...bgus la dye,pndai jahit =)

Lya Dania said...

nonie:hehe..thanx

sailormoon said...

hahaaha..goreng ayam pakai helmet.. style rempit ke? hahahaha

sailormoon said...

follow you

Lya Dania said...

sailorman:hehe..

Lya Dania said...
This comment has been removed by the author.
AesyaZealous said...

heheh..jom blaja masak2

Lya Dania said...

AesyaZealous:jom! :)

Aida Omar said...

haha..mari belajar memasak, ada anak dara dia pandai gile memasak..tapi part goreng bnde yg meletup2 nie die surrender..

macam-macam..wow!! utk sulaman yg cantik tu..

little cart00n said...

anak dara zaman sekarang jarnag ada yg teror menjahit! :)

zacky ~786~ said...

hadoii.~ hahahaha... cian ayam tu di campak2 .. :P

Lya Dania said...

aida omar:jom la blaja jhtan sulaman.. :)
little cartoon:yup!stju ckp awk..
Zacky~786~:taw xpe..haha..

Anonymous said...

dak tu pakai helmet nak amik safety precautions... sebab baru2 ni ade orang goreng kerepok lekor terluka... kat muka plak tu cian dier.... sapelah tu kan... tulah... hahaha....

AkuMuzikFilem said...

oh bleh buat calon ni. haha. serius lawak giler yang pakai helmat tu. adeh gadis zaman sekarang

Lya Dania said...

Anonymous:haha..awk sperti memperly sye..=.="

AMF:haha..perkre byase..itu pon kire ok la,ade gak niat dye nk tolong mak dye masak..hehe..

shidee said...

hai.. nice blog.. beautiful picture.. i love it..

if you have time come to visit my blog http://shidee08.blogspot.com/
do not forget to follow me..

thank you..
hehee..=)