Wednesday, April 6, 2011

Jika aq cantik

Assalamualaikum pembuka bicara...

Haha..bajet ayat nak skema je kan?Huhu..Whatever la~~
From da tajuk above,apa yang korang pk..Aq rasa korang mesti pk yang aq neyh tak cantik an?
Yela,"jika aq cantik"...Haha..Sudah terang lagi bersuluh yang aq neyh xcantik..

Tapi semua orang nak cantik kan.Even aq neyh xcantik(Ye ke xcantik?Abiz 2 asal ramai giler nak jadikan kw gf n adik angkat wak2 skola dlu)Shhutt!!Senyap-senyap suda~ =.='

Sambung balik...
Jika aq cantik an...
Aq nak pikat ramai laky dengan kecantikan aq...
Jika aq cantik...
Aq nak gunakan kecantikan aq untuk dapatkan duit...
Yup!
Kecantikan boleh dibeli...
Tapi itu kecantikan fizikal...
Kecantikan luaran...
Bagaimana pula dengan kecantikan dalamam?
Hati kita?
Iman kita?
Sudah cantikkah kita di sisi Allah?
Cantik di sisi manusia xde gunanya coz bukan dyeorang yang bagi depa dosa or pahala...
Tapi Allah..
U know Allah?
Tipulah kalau tak tahu..
Bakhil and bodoh sombong la kalau kata tak tahu...
Kafirlah anda kalau kata tak tahu...
Allah itu Maha Esa..
DIA lah pencipta sekalian alam...
Yang perlu kita junjung,bukannya artis yang dedah sana sini tu yang perlu kita hormat bagai nak rak...
Fasha Sandha la..
Lisa Suriani la..
Yoona la..
Perempuan itu la..
Lelaki ini la..
NO!!
Tu dunia semata-mata..
Cayalah..
Aq x tipu..
- Cantiknye awak.Pikat boleh?Haha -

- Ayunye Fasha pakai tudung.Terpikat I ..Haha -
-Subhanallah.Cantiknya ciptaan Allah.Tapi di manakah tudungnya? -
p/s:dye orang kafir la.Takkan pakai tudung kot.. --.--"

So,kepada yang masih tak sedar diri(termasuklah aq skaly),fikir2 kanlah,memandang kan Tuhan bagi korang otak untuk berfikir mana yang betul and mana yang salah.Ingatlah,dunia bukan segala-galanya,tetapi kiamatlah penentunya.Dan ketahuilah keputusannya semakin dekat dengan kita.Adakah kita telah bersedia?Dan ingatlah azab Tuhan amat berat lagi pedih.Tuhan berfirman dalam surah Al-Ghasiyah: "sudah datangkan kepada kamu tentang hari pembalasan?Banyak muka pada hari itu tunduk terhina.Bekerja keras lagi kepayahan.Memasuki api neraka yang sangat panas"Haha..nampak!Kan aq da bagi ceramah.Aq tau,aq sebenarnya bukannya layak nak bagi nasihat sangat kat orang coz aq neyh bukannya baik sangat pun.Tapi ini sebagai peringatan untuk saudara seislam dengan aq."Sampaikanlah walaupun satu ayat" <<--neyh hadis nabi tau,bukan aq saja2 reka..

- Ha?? -

Nobady perfect.Yup!Thaz rite..Tapi kita pelu jadi se"perfect"yang mungkin sebagai hamba Allah yang hanya menumpang nikmat2 Allah..Fikir2kanlah...
Selamat beramal!^.^

17 comments:

tomatokering :) said...

saling mengingatkan mcm ni bagus dah dear.. :))

lagipon klu nak tunggu semua perfect baru nk tegur yg lain mmg smpai bila tak leh la. nobody perfect kan.. :)

Ayu said...

yesss...setuju, nobody is perfect, anyway, cantik luaran tu hanya subjektif, yg penting dalaman....

love to visit this blog...

Lya Dania said...

tomatokering: ^.^
ayu: yup!btol sngt2 kata awk!:)

Alfi said...

betul !
"Ballighu 'anni wa lau ayah" =
"Sampaikanlah daripadaku walaupun satu ayat"
Mane ade org perfect yg bg nasihat kat dunia ni, sbb semua org x perfect la (kecuali Nabi, sbb Nabi maksum).. ^^
:: Alfi's Blog ::

Lya Dania said...

alfi:thanx ats komen anda..hihi.. 6.^

Nulia said...

ya!!! betul5!!!
saya setuju , tiada sesiapa yg sempurna dlm dunia ni ... ^_^

Lya Dania said...

:)

ainshams said...

salam,
psl cantik ek.. http://www.youtube.com/watch?v=j8N4BLv0-fc&feature=channel_video_title
tgkla vid ni.hehe~

Lya Dania said...

wasalam..
saye mmng da lme tngok vid 2!mmng bez!tabek r kat mr.lutfi.mcj yg dy smpaikn sngt bagos d smping buat lawk..hehe..inianwarhadi pon bez jugak! :)

Nur-Za Marlyana Mohd Kamal said...

sesungguhnya Tuhan jadikan makhluknya sebaik-baik kejadian. :)

sume makhluknye cntik dan indah. dan sumenye stabil. luaran xmemainkn peranan penting sebagaimana hati adalah yg utama :)

Lya Dania said...

betulx3!!*gaya upin n ipin.. :)

lavenderlover said...

totally agree!
tp klu sy cantek x nk pikat lelaki nanti dipanggil gatal la..x sedar diri la..lets them find us..da jodoh sure x ke mana kan..
p/s-suka yoonA gak ke?hehe

Lya Dania said...

xlah.sye xminat yoona..sye ske seohyun..hehe.. ^.^

hirumi said...

no body perfect, i am no body.
conclusion= i am perfect. ^.^

Lya Dania said...

:)

AkuMuzikFilem said...

takkan awak tak cun, mesti cun kan?

Lya Dania said...

AMF:erm,mayb..hikhik..
depends on mata orng la,kadang2 kita rasa orang tu cantik,tapi bagi pandangn orang lain,dye xcantik sbb setiap orang ad pndpt yg berbeza..tapi kcntkn luarn 2 xpenting..yg penting hati kita.. :)
-->Cantik budi pekerti orang itu,maka cantiklah dia.. ^.^