Monday, April 18, 2011

Aku,baju tidur dan usrah

Assalamualaikum...

Apa khabar semua kepada pembaca2 yang comel2 belaka.Haha..Comel ke?=.='
Ah,malas nak merepek lebih.Aq taw,korang semua memang comel.. ^.^

Aq,baju tidur and usrah.Huh!Ini peristiwa yang memang sangat memalukan bagi aq.Bermulanya cerita....Jengx3..ceh!Bajet suspen je.--.--"

Peristiwa neyh berlaku time aq Tingkatan 5.Aq blajar kat skolah biasa tapi berasrama.Disebabkan aq neyh selalu bajet2 alim+baik kat skolah,aq telah dilantik sebagai Vice President Usrah.Hahaha..it sound really weird.=.=
Aq pon xtaw camne boleh dilantik sebagai ahli usrah.Kalau setakat ahli byase xpe jugak kan.Neyh..Vice President Usrah..What the koala i jadi vice?Ntah la..dyowang yg lantik..hrmm...

Wak2 SPM,kiteowng memang diberi kelonggaran untuk prep(kelas malam)dimane-mane tempat yg kiteowng nak.Kalau aq,aq memang suka blajar kat surau coz menenangkan and siap ada air-cond lagi.Memang bez la.
- Neyh la suasana surau kat skolah aq.Haha..Kawan2 aq tu juz sje nak berposing kat surau  - ^.^

Disebabkan aq juz blaja kat surau,so aq malas nak pakai baju kurung.Aq juz datang sana dengan memakai baju n seluar tidur berwarna pink.Aq turut memakai sweeter aq yg berwarna pink coz baju aq berlengan pendek.Lepas abiz solat isya',aq dengan semangat nyer nak mula blajar even esoknye hari cuti,Sabtu.Tetiba,ada  annoucement kata yang ustaz nak jumpa ahli usrah dekat surau.Aq da start gelabah.Aishh,dah la aq pakai baju tidur,serba pink pulak tu!stokin pon aq lupe bawak.

So aq bercadang nak masuk balik kat hostel n tukar baju,tapi pagar hostel telah dikunci oleh warden.Ada kawan2 aq yang panjat pagar untuk masuk.Aq memang xberani nak panjat pagar.Disebabkan tu aq xjadi tukar baju.Aq juz mintak tolong kawan aq amikkan stokin aq dalam lorker.Lepas beberapa minit,semua ahli usrah dah kumpul,juz tinggal aq n seorang lagi rakan aq yang xpergi usrah tu.Kawan aq pon turut lambat pergi coz nak amik stokin.Bila dye hulurkan stokin kat aq,aq mengeluh panjang.PINK!Yup,dye pergi amikkan stokin warna pink untuk aq,Huh.Dalam banyak2 stokin yang aq ada,asal dye amik warna pink.Serba pink aq malam 2.Selamat aq pakai tudung warna hitam,law tak.memang haru jadinyer.
- segan-segan kucing -
Aq pon memang segan2 kucing nak masuk surau.Aq masuk saing ngan kawan aq yg lambat 2.Aq jalan belakang dye.Waktu tu,semua orang pandang ke arah kiteorang.Sudah la budak laky pon ada.Aigo0~Malunyer memang xterkata lah.Bila aq dah duduk,semua pandang aq.Ustaz lak tersenyum lebar..

"Cantik baju..",kata Ustaz

Hrmm..Aq kat situ hanya mampu tersenyum kelat dengan hati yang walang.Cett!Nampaknye malam tu memang malam yang amat memalukan and aq xkan lupakan peristiwa tu sampai bila2..-___-"

13 comments:

shezwan said...

haha.. aku leh bayang ko time tu.. hehehe XD

shamfariz said...

haha...sabar jer...

AL-QASSAM said...

pengalam mengajar erti kehidupan

IFA Athirah said...

haha.smpai begitu skali :) http://www.geekintherainbow.blogspot.com/

z said...

kelasssslah pegi meeting usrah pakai pinkkk.haha

Lya Dania said...

Shezwan n shamfariz: hehe...
Al-Qassam:yup.pngalaman tu jgk xkan buat kte lupa sampai bile.. :)
Ifa Athirah:itu perkara byase.malaz punyer pasal nak pakai baju kurung =.='
z:haha.sudah la pakai bju tidur..warna pink pulak 2..erk..-.-'

Anitafasha said...

Cute pe pink. Hikhik

AkuMuzikFilem said...

kahkah, kelakar kan kehidupan berasrama. aish, dalam surau pun sempat lagi gila gambar. kehkeh

hanis-chan said...

tiba tiba rindu pulak ngan asrama. huu..

Lya Dania said...

Anitafasha:yup.pink itu cute..tapi..agak segan untuk memakai bju pink bersme sluar n stokin sekaly..-.-'

AMF:haha..perkara byase..memang pompuan ske bergambr.. :)

Hanis-chan:duk asrma sngt seronok kan.. ^.^

~ Mr Ej ~ said...

kita senyum saja...i follow u...follow me back yer...

miradyana said...

haha.mmg memori kamu da best lah ni!hihi

Lya Dania said...

~Mr Ej~:senyum sampai telinga..hikhik..
miradyana:hihi..