Friday, July 15, 2011

Aku di antara yang satu

Assalamualaikum...

Blog aq nie aq rasa dah penuh ngan sensawang labah-labah memandangkan aq dah lama xupdate blog..Bukan nyer aq malas nak update,cuma tenet kat U aq yang TERlalu "laju",menyebabkan aq malaz buat entry baru...

Hari nie aq dapat buat entry baru pon sebab aq balik umah..Hoho~beznyerr dapat balik umah..tapi naik je cuti,aq ada 4 test(ujian)..T_T
- Aq harap aq jadi macam budak laky tu time ujian nanti-->jawab dengan  confident -

Ehem.

Aq rasa amat bersyukur coz aq di antara yang satu....Sepanjang aq duduk kat U,ramai kakak seni0r yang bantu aq n ajak aq kearah kebaikan..Maksud aq,aq telah join usrah(IMAD-Ikatan Mahasiswa Dinamik)..

Dalam IMAD nie,banyak ilmu yang aq dapat..Setiap minggu,ada je apa2 ceramah and pengisisan rohani yang aq dapat..Aq jugak telah pergi ke kem anjuran IMAD..Kem yang diadakan 2 sangat menarik and bez!Antaranya:-
1. Ceramah tentang akhlak,akidah and syariat
2. Menyeberang sungai yang deras beramai-ramai
3. Bangun awal pagi and buat aktiviti muhasabah diri
4. Pengalaman solat di atas rumput tanpa sejadah (mengingatkan tentang zaman nabi dulu,semasa berperang,mereka still solat even di atas tanah or pasir or rumput.Menunjukkn betapa pentingnya solat yang dituntut(wajib) dalam Islam.)
5. Makan menggunakan talam beramai-ramai
- mengeratkan silaturrahim -
6. Pengalaman naik lori (Memandangkan tempat kem yang kteowng pergi agak jauh kedalam,kiteowng telah naik lori sebagai pengangkutan untuk sampai ke tempat kem.) ^_^
7. dan lain-lain.....


Kat dalam persatuan IMAD,aq jugak telah diberi tanggungjawab untuk menjadi Penolong Exco Ekonomi-Promosi..Tanggungjawab yang diberikan nie,InsyaAllah akan aq jalankan dengan sebaik mungkin...

^____^

7 comments:

nuf4u said...

singgah malam

ZouL said...

hehe.dapat cuti balik rumah baru dpt online blog ye.

Enti panas: Lisa Surihani dan Sam Bernikah?

Lya Dania said...

zoul:yup.. :)

Zee.Zee™ said...

hehehehe..
nak menyibuk jugak!

tapi tak tau nak comment apa..
=..=''

Lya Dania said...

Zee.Zee:hahaha...sengal la zee nie~

Cik Jannah said...

makann..

pernah makan roti mayat dak?

http://jannahsuhaimi.blogspot.com/2011/10/roti-mayat-macam-mana-tuh.html

Lya Dania said...

cik jannah: ???=.=