Thursday, October 20, 2011

sape kata doktor bagus?

Assalamualaikum..

First of all,aq nak mintak maap kat bakal2 doktor,or doktor,atau anak kepada doktor dan seangkatan dengannya..
- sayalah doktor -

As we know,doktor nie,keje dyeowng memang sangat suci murni...dyewang la yang tolong rawat orang yang sakit..dyeowng la yang tidur tak lena and mandi xbasah disebabkan kepenatan kerja menjaga dan merawat pesakit..dyeowng juge kena tahan segala maki hamun orang yang xpuas hati sekiranya operati0n menyelamatkan nyawa xmenjadi dan sebagainya...

Tapi kat sini,aq bukan nak mengutuk doktor apatah lagi memaki-hamun mereka..aq cuma nak meluahkan perasaan tidakpuas hati kat segelintir doktor..
- demam teruk -

Tahun lepas,adik aq patah tangan and pergi hospital..pastu doktor bagilah ubat..Semakin hari,adik aq rasa makin tak sihat..demam panas and badan dye tumbuh bintik2 merah yang sangat menggatalkan..Bile dye pergi  hospital lagi,doktor juz bagitau apa yang terjadi kat adik aq hanyalah tindakbalas ubat tu...Lame2 baik lah tu..Ok..fine..aq percaya cakap doktor..

Lepas seminggu tu,demam adik aq jadi sangat teruk.Dia lelah dan sukar bernafas..Seluruh badan dye semakin penuh dengan bintik2 merah..Tangan dye yang patah 2 pon jadi makin sakit...Disebabkan risau,mak aq pon pergilah jumpe doktor..

Mak: Kenapa anak saya jadi makin teruk?
Doktor B: Sebenarnya anak awak tersalah makan ubat nie.Doktor mana yang bagi ubat nie?
Mak: Doktor A...
Doktor B : Owh..Doktor A tu sebenarnya doktor baru.Byaselah,doktor baru..dye xbyase lagi ngan keja2 macam nie..


Disebabkan tersalah makan ubat tu,sampai sekarang adik aq terpaksa suffer benda yang sama.Setiap kaly dye demam,badan dye akan tumbuh banyak sangat2 bintik merah..Semalam dye demam and bila hantar kat hospital,doktor terpaksa tahan dye..Dye kena duduk wat sebab darah tinggi and demam yang sangat terok..pity him~ T_T

Saya harap sangat2,kepada yang jadi doktor tu,tolonglah buat kerja tu dengan betul2..Jangan sampai perkara yang berlaku kat adik aq nie terjadi kat orang lain...

12 comments:

♥Aien Najwa♥ said...

Herm..doktor baru biasela..xpasti akan ubat-ubat..herm, kesian nyer adek awak..hope cepat sembuh key...

Lya Dania said...

@Aien Najwa: tq.. :)

Ayien Ocaca said...

knpe x saman je....even die doktor bru...tpi ni libat kan nyawa and hdup org lain

lynda said...

sebab tu lah lynda xnak jadi doktor.huhu

awie958 said...

lor teruknya doktor tu boleh bagi alasan yang doktor tu doktor baru jer..adoi la ada lagi rupanya spesis doktor yang teruk macam tu dalam dunia ni yer

Lya Dania said...

Ayien Ocaca:kalo ikut aty memng nak saman je..tapi my mom malaz..dye kte nanti hal jadi rumit..

lynda: bagos2..hehe..

Lya Dania said...

awie958: byase lah tu..manusia...

Pondok Usang said...

nobodys perfect.. =)

Lya Dania said...

Pondok Usang : yup..setuju~

kecik ati said...

bomoh go oke..

Nuriy Arisa said...

mmmm...bahaye mcmtue...doc sepatutnye alet bende2 nie...sy doakan adek awk cpt smbuh...aminn...

Lya Dania said...

Nuriy Arisa: thanx :)