Monday, October 31, 2011

dunia RP? tahukah anda?

*kiss your lips*
*pat your hair*
*nods*
*smile with puppy eyes*
*hug you*
*pinch your cheek*

Kat atas tu merupakan antara perbuatan yang dilakukan oleh RP-RP..Eh,aq lupe nak perkenalkan apakah itu RP..
Maybe,some of you know about RP and maybe korang juga merupakan RP~ *mengaku je la*

RP nie merupakan singkatan untuk Role Player..Senang kata,RP nie kebanyakannye teringin sangat2 nak jadi orang yang mereka minat..Sebagai contoh, aq minat YoonA (SNSD). Then aq buat akaun fesbuk dengan nama YoonA..Tiru segala maklumat YoonA,kononnye aq nie merupakan real Yoona~
- saya tahu saya comel -

Then,mesti ramai orang add aq an sebab aq nie popular..Tapi,kalau kite nak buat akaun yang tiru nama artis nie,kite wajib tulis kat basic information ,yg kite merupakan RP,bukan real person..Kalau korang xletak perkataan RP tu,banyak kemungkinan buruk akan berlaku~

Mungkin korang akan dikutuk sebab gedik nak menyamar jadi artis..
Atau korang mungkin akan terima berbagai mecej yg menggelikan "i love you YoonA" , *really want to meet you* and so on sebab dyeowng pikir korang merupakan the real one~

Paham x? kalau xpaham korang memang bebal...kekeke..Just kidding~ ^.^

Kebanyakkan RP nie selalu nyer berkawan baik dengan RP yang lain..dan kebanyakkan RP yang aq jumpe nie,semua jadi artis yang dyeowang minat..No Min Woo,Youngmin,Kwangmin,Yuri,Jiyeon,Younghwa,Kim Hyun Joong and sebagainya...
- cantik x subang saya? -

Perbuatan-perbuatan yang aq tunjukkan kat atas tadi tu merupakan perbuatan yang byase RP-RP nie buat~
Dyeowng buat tu bukan nak menggedik,cuma nak mengeratkan hubungan sillaturrahimlah (kononnye)..So,don't get wrong k...

RP nie datang dari pelbagai negara..Antara penduduk negara yang suka sangat jadi RP nie ialah China,Indonesia,Canada,UK,Thailand,Vietnam,Korea and Malaysia (nak masuk senarai jugak =.= ) .
But most of them dari Asia Tenggara..
Mengikut pemerhatian aq juga,RP nie kebanyakannya adalah student skolah and U (between 13-18).
That's all.. ^.^ /

7 comments:

Rara. said...

oh,younghwa :)

dina darwina said...

i prefer suke le hong ki :)

Lya Dania said...

Rara. :minat younghwa ea? ^.^

dina darwina: owh..peminat hong ki ea?sware hong ki mmng superb!!

nurul ezzatie zulkarnain said...

x dpat jumper..

dpat jadik RP pown boleyh..

Lya Dania said...

nurul ezzetie zulkarnain : tahu xpe~ ^.^

Hanif said...

wah!!!! good info

Lya Dania said...

Hanif : :)